Logboek van Theo Thorbecke

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
+1
Logboek van Theo Thorbecke
×
Logboek van Theo Thorbecke Logboek van Theo Thorbecke
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Theo Thorbecke (ik-persoon), de beste vriend van Bram Botermans, is ook met een dagboek begonnen. Hij schrijft over zijn vriendschap met Bram en de grappige dingen die ze samen beleven. Bram is niet altijd even aardig, maar toch zijn ze beste vrienden.
Titel
Logboek van Theo Thorbecke
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Diary of an awesome friendly kid
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
4 banden
Oorspr. uitgever
de Fontein
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In veel landen schoot dit nieuwe boek van de auteur van de serie ‘Het leven van een loser’ vanuit het niets meteen in de top van de bestsellerlijsten. Kinney heeft met dit boek wederom in de roos geschoten. Draaide het in de Loser-boeken allemaal om Bram Botermans, in dit logboek speelt zijn vriend Theo Thorbecke de hoofdrol. Nou ja, eigenlijk staat dit boek ook weer vol met hilarische situaties die de twee vrienden samen beleven. Hierbij komen Brams egoïstische trekjes duidelijk naar voren en soms vraag je je als lezer af waarom Theo Bram nog als vriend wil hebben en komt het dichtbij pestgedrag. Maar gelukkig bijt Theo ook regelmatig (onbedoeld) van zich af en, zoals Brams moeder zegt: ‘echte vrienden werken elkaar op de zenuwen’. Net als Bram heeft Theo zijn logboek versierd met heel veel grappige tekeningen. Met dit verschil dat de figuurtjes geen neuzen hebben, want die kan Theo niet tekenen. Ook dit boek is geschikt voor jonge tieners die niet zo van lezen houden, door ruimte op…Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere de serie Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie