Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Niet te filmen! : hoe Bram Botermans naar Hollywood ging

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
+1
Niet te filmen! : hoe Bram Botermans naar Hollywood ging
×
Niet te filmen! : hoe Bram Botermans naar Hollywood ging Niet te filmen! : hoe Bram Botermans naar Hollywood ging

Niet te filmen! : hoe Bram Botermans naar Hollywood ging

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Boek over de verfilming van enkele van de andere 'Het leven van een loser'-titels
Onderwerp
Filmbewerkingen
Titel
Niet te filmen! : hoe Bram Botermans naar Hollywood ging
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wimpy kid movie diary
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2023 | Andere uitgaven
255 p. : ill.
ISBN
9789026135040 (hardback)
Plaatsingssuggestie
798.63 (SISO) Fotograferen - Filmen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na zeven boeken van deze immens populaire serie over hoofdrolspeler Bram Botermans werden drie bioscoopfilms gemaakt. Dit boek wijkt af van de vorige delen omdat het geen verhalend boek is, maar een informatieve uitgave waarin gedetailleerd wordt uitgelegd hoe die eerste vier boeken zijn verfilmd. Vooraf wordt de ontstaansgeschiedenis van het personage Bram Botermans en de zoektocht naar geschikte acteurs beschreven. Daarna ligt de nadruk op hoe de striptekeningen tot filmbeelden werden omgezet. Onveranderd gebleven: het serieachtige omslag, de stripachtige zwart-witillustraties, het logboek met schrijfletter op een lijntjesondergrond. Ook de humor – kenmerkend voor alle boeken – is niet verloren gegaan in de dikwijls quasinonchalante beschrijvingen van met name het hoofdpersonage als filmheld. Belangrijk verschil met de andere boeken zijn de talrijke foto’s – screenshots/posters – uit de films. De teksten in enkele illustraties zijn niet vertaald. De lezers van de eerdere boeken zul…Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere de serie Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie