Boek
Engels

Rowley Jefferson's awesome friendly spooky stories

Jeff Kinney (auteur en illustrator)

Rowley Jefferson's awesome friendly spooky stories

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Wil je even griezelen? Lees dan over een jongen die rare geluiden uit de kelder van zijn ouders hoorde komen of over een hoofd dat woonde in de buurt van Sleepy Hollow. Grappige griezelverhalen met een hedendaags tintje, en veel zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Griezels
Titel
Rowley Jefferson's awesome friendly spooky stories
Auteur en illustrator
Jeff Kinney
Taal
Engels
Uitgever
[London]: Puffin Books, 2022 | Andere uitgaven
217 p. : ill.
ISBN
9780241530412 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Humoristische hedendaagse griezelverhalen over bekende griezels. Zo gaat het over mummies, vampiers, zombies, weerwolven en het monster van Frankenstein. Denk aan een verhaal over het hoofd dat woonde in de buurt van Sleepy Hollow, of de jongen die rare geluiden uit de kelder van zijn ouders hoorde komen. De rillingen lopen over je rug, en dan ineens blijkt dat al deze engerds toch niet (altijd) zo eng zijn. Alle verhalen zijn in moderne setting met een rare twist en soms ook een diepe moraal. Zo heeft de weerwolf geleerd zichzelf te zijn en inspireert hij anderen daarmee, maar blijkt de bijtende baby geen vampier maar een slecht opgevoed kind. Overal gebeurt wel iets onverwachts. De opmaak is dat van een kind dat in een schrift heeft geschreven, met speelse letters op lijntjes en veel zwart-wittekeningen tussendoor. In de stijl van ‘Het Leven van een Loser’. Dit is het derde deel in een reeks na 'Diary of an awesome friendly kid : Rowley Jefferson's journal' (2019) en 'Rowley Jeffers…Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere de serie Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie