The ugly truth

Jeff Kinney (auteur)

The ugly truth

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Greg krijgt te maken met gemengde feestjes, meer verantwoordelijkheden en zelfs de ongemakkelijke veranderingen als je ouder wordt. En dat alles zonder zijn vriend Rowley, omdat ze ruzie hebben. Dagboek met veel cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
The ugly truth
Auteur
Jeff Kinney
Taal
Engels
Uitgever
London: Puffin Audiobooks, 2012 | Andere uitgaves
217 p. : ill.
ISBN
9780141344393

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit vijfde boek uit de serie 'Diary of a wimpy kid'* volgt hetzelfde stramien als de vorige delen: een komisch verhaalt ondersteund door veel striptekeningetjes. Dat heeft als voordeel dat kinderen die niet graag lezen sneller overgehaald kunnen worden toch boeken uit deze serie op te pakken. Het verhaal is niet erg lang, bevat veel humor en vooral veel tekeningen, waardoor het geheel verre van overweldigend oogt. De jonge Greg houdt een dagboek bij. De onderwerpen die daarin voorkomen, sluiten goed aan bij de doelgroep , zoals ‘cool zijn’, het gezin, seksualiteit en vriendschap. Er valt veel te lachen, maar hier en daar slaan grappen wel eens dood. Dat komt doordat een tekstuele grap soms gelijk daarna in beeld wordt herhaald. Veel sterker zijn de tekeningen die een grap uitbreiden, wat gelukkig meestal gebeurd. Dit vijfde deel toont wel de grootste zwakte van het concept: nergens is het meer vernieuwend of overweldigend origineel. De vorige delen zijn eigenlijk precies hetzelfde. Ho…Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere het boek Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie