E-boek
Nederlands

Vette pech!

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bram kijkt aan het einde van de zomervakantie reikhalzend uit naar het begin van het nieuwe schooljaar. Niet zonder reden, want zijn vakantie was waardeloos en leverde hem bovendien een erg beschamende ervaring op. Maar eens terug op school loopt al vlug alles mis en voltrekt zich de ene ramp na de andere.
Onderwerp
Opgroeien, Schoolleven
Titel
Vette pech!
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rodrick rules
Editie
17
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: VBK Media, 2015
1 digitaal bestand
ISBN
9789026134661
CloudLibrary
acuf8gg9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere de serie Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie