Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Voltreffer

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
+1
Voltreffer
×
Voltreffer Voltreffer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bram besluit officieel met sportpensioen te gaan, maar van zijn moeder moet hij het nog één kans geven. Ze schrijft hem in voor een basketbaltoernooi. Met zwart-wit illustraties. Vanafca. 10 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
Voltreffer
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Big shot
Uitgever
Utrecht: De Fontein Jeugd, © 2023 | Andere uitgaven
223 p. : ill.
ISBN
9789026148040

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een humorvol boek waarin Bram na een dramatische sportdag besluit om de sport vaarwel te zeggen. Zijn moeder wil dat hij het nog één keer probeert en schrijft hem in voor een basketbaltoernooi. Zijn team verliest de ene na de andere keer. Dan wordt Bram als geheim wapen ingezet. Lukt het hem om in de finale te scoren? Jeff Kinney (Fort Washington, 1971) is een internationaal bekende Amerikaanse (jeugd)auteur, computerspelontwerper en karikaturist. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Bram in de vorm van een dagboek, geschreven in een lijnschrift met cartoonachtige zwart-wit tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere de serie Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie