In de jaren 1974 tot 1976 groeit Amy op als de dochter van beboppianist Joe Albany die worstelt met zijn drugsverslaving.
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Duits, IJslands, Italiaans, Deens, Fins, Zweeds, Noors, Portugees, Turks, Arabisch, Engels voor doven en slechthorenden Gebaseerd op het boek Low down : junk, jazz, and other fairy tales from childhood van Amy-Jo Albany
EAN
5053083041502

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 27 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Biografische film van Jeff Preiss over Joe Albany (1924-1988), een blanke jazzpianist die speelde met onder meer Charles Mingus, Lester Young en Charlie Parker en worstelde met een verslaving aan heroïne. Het verhaal speelt in de jaren zeventig en is gebaseerd op het boek van zijn dochter Amy, die destijds een jaar of elf was. In de hoofdrollen zien we John Hawkes (The sessions), Elle Fanning (Ginger & Rosa) en Glenn Close. Scott Foundas (variety.com) vindt de film ontroerend en goed geacteerd, met een geloofwaardige hoofdpersoon, maar ook 'oddly shapeless' en 'lacks a clear point of view'. De schitterende soundtrack met opnames van Albany en tijdgenoten en nieuwe opnames maakt volgens Foundas veel goed. Brian Orndorf (Blu-ray.com 14-11-'14) weet zeker dat jazzaficionado's de film waarderen vanwege de nieuwe kijk op het leven van Joe Albany. Ook vind hij het de sfeer goed getroffen, maar de film zwalkt te veel.

Suggesties