Makkelijk lezen
Engels

A dark truth

Jeff Ross (auteur)

A dark truth

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Riley (ik-figuur) en Dashawn zijn fanatieke skaters. Als ze op verboden terrein skaten, komt de politie langs. Riley weet weg te komen, maar Dashawn wordt door de agenten in elkaar geslagen omdat hij zwart is. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
A dark truth
Auteur
Jeff Ross 1973-
Taal
Engels
Uitgever
[Victoria]: Orca Book Publishers, 2016
105 p.
ISBN
9781459813274 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Riley (ik-figuur) en Dashawn zijn fanatieke skaters. Ze trainen iedere dag in het park en willen prof worden. Vriendin Natasha filmt hen daarom voor Sponsor Me Video. Dashawn weet een nieuwe kantoorgebouw, net opgeleverd en nog niet in gebruik, dat een fantastische spot blijkt te zijn. Tot er een politieauto verschijnt. Zoals afgesproken vluchten ze elk apart. Omdat Dashawn niet terugkomt, gaan Riley en Natasha naar huis. De volgende morgen blijkt Dashawn door de politie flink in elkaar geslagen te zijn om maar één reden: hij is zwart. Riley gaat later terug om te skaten: hij wil uitvinden wat de politie gaat doen als ze hém zien. Door dezelfde agenten wordt blanke Riley vaderlijk berispt en kan hij naar huis. Voor Riley en Dashawn, vrienden sinds de kleuterschool, speelden kleur nooit een rol, maar nu wordt Riley keihard geconfronteerd met alledaags rascisme. Goed opgebouwd coming of age-verhaal dat door de sobere verteltrant veel indruk maakt. Gedrukt in een grote letter. Achterin v…Lees verder

Over Jeff Ross

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Greg2600

Jeffrey Ross Lifschultz (Springfield, 13 september 1965), beter bekend als Jeff Ross, is een Amerikaanse stand-upcomedian.

Biografie

Ross groeide op in een joods gezin. Op zijn veertiende overleed zijn moeder aan leukemie. Vijf jaar later stierf ook zijn vader.

Ross studeerde aan het College of Communication van de Universiteit van Boston. Nadien begon hij een carrière als stand-upcomedian. Zijn stijl wordt omschreven als insult comedy, wat wil zeggen dat hij personen op komische wijze beledigt of belachelijk maakt. Hij treedt regelmatig op in roasts, evenementen waarop beroemdheden zich laten beledigen door komieken, collega's en vrienden. Ross is de Roastmaster General van de New York Friars Club en het vaakst deelnemende roaster in de roasts van Comedy Central. Zo nam hij deel aan de roasts van Pamela Anderson (2005), William Shatner (2006), Flavor Flav (2007), Bob Saget (2008), Larry the Cable…Lees verder op Wikipedia