Makkelijk lezen
Engels

Up north

Jeff Ross (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Op een avond na een wild feest zit Rob in de auto bij zijn nieuwe vriend Keith. Ze racen naar een reservaat, omdat Keith zin heeft om te vechten. Zij wens zal in vervulling gaan. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Racisme, Canada
Titel
Up north
Auteur
Jeff Ross 1973-
Taal
Engels
Uitgever
[Victoria]: Orca Book Publishers, 2017
130 p.
ISBN
9781459814561 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Robs broer zit in de gevangenis. Daarom is Rob met zijn moeder verhuisd naar een klein stadje in het noorden van Ontario. Op een avond na een wild feest zit Rob in de auto bij Keith. Ze racen naar een reservaat, omdat Keith zin heeft om te vechten. Zij wens zal in vervulling gaan. Dit verhaal is onderdeel van de serie 'Orca Soundings'*, voor jongeren die moeite met lezen hebben. De bladspiegel en de interlinie zijn ruim en het boek niet te dik. De verhalen gaan over voor de doelgroep aansprekende onderwerpen, verteld in eenvoudig taalgebruik, korte zinnen en opgedeeld in korte hoofdstukken. Dit alles maakt de serie heel bruikbaar voor Nederlandstalige vmbo-leerlingen in de bovenbouw. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Jeff Ross

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Greg2600

Jeffrey Ross Lifschultz (Springfield, 13 september 1965), beter bekend als Jeff Ross, is een Amerikaanse stand-upcomedian.

Biografie

Ross groeide op in een joods gezin. Op zijn veertiende overleed zijn moeder aan leukemie. Vijf jaar later stierf ook zijn vader.

Ross studeerde aan het College of Communication van de Universiteit van Boston. Nadien begon hij een carrière als stand-upcomedian. Zijn stijl wordt omschreven als insult comedy, wat wil zeggen dat hij personen op komische wijze beledigt of belachelijk maakt. Hij treedt regelmatig op in roasts, evenementen waarop beroemdheden zich laten beledigen door komieken, collega's en vrienden. Ross is de Roastmaster General van de New York Friars Club en het vaakst deelnemende roaster in de roasts van Comedy Central. Zo nam hij deel aan de roasts van Pamela Anderson (2005), William Shatner (2006), Flavor Flav (2007), Bob Saget (2008), Larry the Cable…Lees verder op Wikipedia