Makkelijk lezen
Engels

Shark

Jeff Ross (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De 17-jarige Mark Hewitt, wiens vader in de gevangenis zit en het gezin emotioneel beschadigd heeft achtergelaten, is erg goed in poolen. Een volwassene ziet zijn talent en dwingt hem, onder bedreiging van zijn familie, te spelen voor geld.
Onderwerp
Biljarten
Titel
Shark
Auteur
Jeff Ross 1973-
Taal
Engels
Uitgever
[Victoria]: Orca Book Publishers, 2018
132 p.
ISBN
9781459816824 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ross is auteur van meerdere YA-boeken in deze serie met een mannelijke hoofdpersoon. Zo ook hier. De 17-jarige Mark Hewitt, wiens vader in de gevangenis zit en het gezin emotioneel beschadigd heeft achtergelaten, is erg goed in poolen. Een volwassene ziet zijn talent en dwingt hem, onder bedreiging van zijn familie, te spelen voor geld. Het verhaal uit de serie 'Orca Soundings' bestaat uit korte hoofdstukken en zinnen, hoog plottempo en is bij vlagen spannend; laagdrempelig en toegankelijk lezen dus. De setting, problematiek en plotelementen zijn heel Amerikaans. Hoewel de hoofdboodschap (hoe om te gaan met een bully) best mooi is, is het beeld van mannelijkheid (niet huilen, emoties afschermen, alle vrouwen in je gezin moeten beschermen, niet mogen falen) nou niet iets wat je nu nog per se aan jonge mannen zou willen voorschotelen. Bruikbaar voor Nederlandstalige vmbo-leerlingen in de bovenbouw. Vanaf ca 15 jaar.

Over Jeff Ross

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Greg2600

Jeffrey Ross Lifschultz (Springfield, 13 september 1965), beter bekend als Jeff Ross, is een Amerikaanse stand-upcomedian.

Biografie

Ross groeide op in een joods gezin. Op zijn veertiende overleed zijn moeder aan leukemie. Vijf jaar later stierf ook zijn vader.

Ross studeerde aan het College of Communication van de Universiteit van Boston. Nadien begon hij een carrière als stand-upcomedian. Zijn stijl wordt omschreven als insult comedy, wat wil zeggen dat hij personen op komische wijze beledigt of belachelijk maakt. Hij treedt regelmatig op in roasts, evenementen waarop beroemdheden zich laten beledigen door komieken, collega's en vrienden. Ross is de Roastmaster General van de New York Friars Club en het vaakst deelnemende roaster in de roasts van Comedy Central. Zo nam hij deel aan de roasts van Pamela Anderson (2005), William Shatner (2006), Flavor Flav (2007), Bob Saget (2008), Larry the Cable…Lees verder op Wikipedia