Boek
Nederlands
Een jonge, succesvolle countryzangeres wordt gestalkt door een fan die zich inbeeldt dat zijn liefde beantwoord wordt; pas wanneer een van haar technici wordt vermoord, neemt de politie de zaak serieus.
Titel
Idolaat
Auteur
Jeffery Deaver
Vertaler
Ralph Van der Aa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
XO
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
414 p.
ISBN
9789000311071 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De derde thriller met Kathryn Dance. Ze is bevriend met zangeres en songwriter Kayleigh Towne die wordt gestalkt door een fan. Geen enkele afwijzing kan hem ervan overtuigen dat de liefde niet wederzijds is en geen beveiliging kan hem weghouden. Maar dan beginnen mensen rondom Kayleigh gevaar te lopen aan de hand van coupletten van een van haar liedjes. Is Edwin wel de moordenaar? Kathryn heeft al haar kwaliteiten als speurder nodig en een beetje hulp van Lincoln Rhyme, de hoofdpersoon uit eerdere romans van Deaver. Het verhaal zit buitengewoon knap in elkaar, is ongewoon vanwege de songteksten die gebruikt worden. Een nadeel is dat de speurders (en lezers) zo vaak op het verkeerde been gezet worden, dat het vermoeiend wordt. Kynesica is de wetenschap van de non-verbale communicatie, de specialiteit van Kathryn Dance. De verlamde Lincoln Rhyme is dé expert op forensisch gebied. Erg knappe romanfiguren die de lezer intimideren omdat ze te knap zijn. Toegevoegd zijn de songteksten van h…Lees verder

Over Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties