Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De wederwaardigheden van het echtpaar Harry en Emma Clifton, haar broer Sir Giles Barrington en hun familie in de periode 1970-1978.
Titel
Als de tijd daar is
Auteur
Jeffrey Archer
Vertaler
Joost van der Meer William Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cometh the hour
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2022 | Andere uitgaven
416 p.
Verschijningsdatum
08-12-2022
ISBN
9789059900929 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 1970 kan een smaadproces in Londen ertoe leiden dat Emma Clifton, bestuursvoorzitter van het familiebedrijf, moet terugtreden. Haar man Harry, zeer succesvol schrijver, steekt veel energie in het vrij krijgen van een Russische dissident, genomineerd voor de Nobelprijs voor Literatuur. Hun zoon Sebastian, bestuursvoorzitter van een bank, is verliefd op een vrouw van Indiase afkomst die door haar ouders zal worden uitgehuwelijkt. Het lukt Emma’s broer Sir Giles Barrington de Oost-Duitse tolk op wie hij verliefd is naar Engeland te halen, maar is ze wel of niet een spion? Zijn ex-vrouw probeert haar financiële problemen heel creatief op te lossen. Dit zesde deel van de populaire ‘Clifton-serie’ volgt op ‘De wegen van de macht’*. Ook nu is het verhaal heel smakelijk en boeiend en geeft een prima tijdsbeeld. De subplots zijn mooi verknoopt in een verrassend, overtuigend slot. Tweede druk.**

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia