Boek
Engels

Be careful what you wish for

Jeffrey Archer (auteur)

Be careful what you wish for

In de reeks:
Als Sebastian Clifton in 1957 zwaargewond raakt bij een auto-ongeluk is dat een keerpunt voor zowel hemzelf als voor de familie van zijn moeder. Deel 4 in een vijfdelige familiekroniek.
Titel
Be careful what you wish for
Auteur
Jeffrey Archer
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Macmillan, 2014 | Andere uitgaven
386 p.
ISBN
9780230748255 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als in 1957 Sebastian Clifton zwaargewond raakt bij een auto-ongeluk en zijn vriend Bruno omkomt, blijkt al snel dat Bruno’s vader met het ongeluk te maken had: hij had het op Sebastian gemunt omdat hij via zijn moeder Emma deel uitmaakt van de gehate familie Barrington, die scheepswerven bezit. Dan blijkt dat Bruno’s vader zijn stroman tot bestuursvoorzitter van de firma wil maken, maar dat loopt anders. Emma wordt gekozen en Sebastian ontwikkelt zich na het ongeluk verrassend. Zijn ouders zien hoe hun geadopteerde dochter Jessica als talentvol schilder een beurs krijgt voor de kunstacademie in Londen, maar zelfmoord pleegt als ze hoort wie haar biologische ouders zijn. De Engelse bestsellerauteur en ex-politicus (1940) werd in 1992 in de adelstand verheven en zat in de periode 2001-2003 gevangen wegens meineed. Ook dit vierde deel van de vijfdelige familiekroniek, vervolg op 'Only time will tell', 'The sins of the father' en 'Best kept secret'*, is heel boeiend, wordt smakelijk en m…Lees verder

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia