Boek
Nederlands

De tijd zal het leren : een geheim verleden. Een verborgen bestemming. Een strijd om de waarheid.

Jeffrey Archer (auteur), Joost van der Meer (vertaler), William Oostendorp (vertaler)
+1
De tijd zal het leren : een geheim verleden. Een verborgen bestemming. Een strijd om de waarheid.
×
De tijd zal het leren : een geheim verleden. Een verborgen bestemming. Een strijd om de waarheid. De tijd zal het leren : een geheim verleden. Een verborgen bestemming. Een strijd om de waarheid.

De tijd zal het leren : een geheim verleden. Een verborgen bestemming. Een strijd om de waarheid.

In de reeks:
Door zijn zangtalent kan een arme jongen uit Bristol een uitstekende opleiding krijgen, waarbij hij desondanks wordt tegengewerkt door een rijke industrieel.
Titel
De tijd zal het leren : een geheim verleden. Een verborgen bestemming. Een strijd om de waarheid.
Auteur
Jeffrey Archer
Vertaler
Joost van der Meer William Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Only time will tell
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016 | Andere uitgaven
365 p.
ISBN
9789022576212 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het eerste deel in ‘De Clifton-serie’, een serie over twee Engelse families en de daaropvolgende generaties. Harry Clifton komt in 1920 als kind van een arme havenarbeider en een serveerster in Bristol ter wereld. Dankzij zijn zangtalent en uitzonderlijk goede verstand kan hij gaan studeren en komt hij in een andere wereld terecht. Hij raakt bevriend met de zoon van de plaatselijke scheepsmagnaat en leert zich te handhaven in diens milieu. Als hij bijna volwassen is, komt hij erachter dat zijn vader niet in de oorlog is omgekomen, zoals hem altijd is verteld, én dat zijn vader ook mogelijk niet zijn biologische vader is. Het is 1939, zijn leven staat op zijn kop en de wereld vat langzaam vlam. Vlot geschreven, meeslepend en intrigerend verhaal met goed uitgewerkte karakters in een historische setting. Het verhaal wordt verteld vanuit de verschillende hoofdrolspelers waardoor je als lezer af en toe het gevoel krijgt over geheime informatie te beschikken. De Britse oud-politicus/auteur …Lees verder

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia