Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als Sebastian Clifton in 1957 zwaargewond raakt bij een auto-ongeluk is dat een keerpunt voor zowel hemzelf als voor de familie van zijn moeder.
Titel
Een gewaarschuwd mens
Auteur
Jeffrey Archer
Vertaler
Joost van der Meer William Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Be careful what you wish for
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2017
363 p.
ISBN
9789022575574 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als in 1957 Sebastian Clifton zwaargewond raakt bij een auto-ongeluk en zijn vriend Bruno omkomt, blijkt al snel dat Bruno’s vader met het ongeluk te maken had: hij had het op Sebastian gemunt omdat hij via zijn moeder Emma deel uitmaakt van de gehate familie Barrington die scheepswerven bezit. Dan blijkt dat Bruno’s vader zijn stroman tot bestuursvoorzitter van de firma wil maken, maar dat loopt anders. Emma wordt gekozen en Sebastian ontwikkelt zich na het ongeluk verrassend. Zijn ouders zien hoe hun geadopteerde dochter Jessica als talentvol schilder een beurs krijgt voor de kunstacademie in Londen, maar zelfmoord pleegt als ze hoort wie haar biologische ouders zijn. Ook dit vierde deel van de vijfdelige familiekroniek van de Engelse bestsellerauteur (1940), het vervolg op ‘Een goed bewaard geheim’*, is heel boeiend, wordt smakelijk en met vaart verteld vanuit de invalshoek van de hoofdpersonen en is soms wat onwaarschijnlijk en zwaar aangezet. Voorin twee stambomen.

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia