Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Door een officie͏̈le uitspraak kan Harry Clifton in 1945 trouwen met zijn vriendin Emma Barrington die sinds 1940 de moeder is van hun zoon Sebastian.
Titel
Een goed bewaard geheim
Auteur
Jeffrey Archer
Vertaler
William Oostendorp Joost van der Meer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Best kept secret
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2018 | Andere uitgaven
366 p.
ISBN
9789022573112 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Door een officiële uitspraak kan Harry Clifton in 1945 trouwen met zijn vriendin Emma Barrington die sinds 1940 de moeder is van hun zoon Sebastian. Terwijl Harry een succesvol schrijver van detectiveromans wordt, adopteren ze baby Jessica die vlak voor de dood van Emma’s vader in een mand in zijn kantoor werd achtergelaten. Een erfenisruzie met Emma’s broer kunnen ze oplossen, maar zijn ex-vrouw wil wraak nemen op de familie. Sebastian wint in 1957 een beurs voor de universiteit van Cambridge, maar wordt door een serie tienervergrijpen van school gestuurd en lijkt door beoordelingsfouten zijn beurs te verliezen. De Engelse bestsellerauteur en ex-politicus (1940) werd in 1992 in de adelstand verheven en zat 2001-03 gevangen wegens meineed. Dit derde deel van ‘De Clifton-kronieken’ volgt op ‘De tijd zal het leren’* en ‘Van vader op zoon’**. Het is ook weer een heel smakelijk en boeiend, soms wat zwaar aangezet en doorzichtig verhaal met veel vaart en nieuwe verwikkelingen, dat wordt ve…Lees verder

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia