Inspecteur William Warwick gaat undercover om corruptie bij de Londense politie aan te tonen, terwijl zijn familie betrokken is bij de vervolging van een drugsbaron.
Titel
Een oogje dicht
Auteur
Jeffrey Archer
Vertaler
William Oostendorp Joost van der Meer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Turn a blind eye
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2023
317 p.
ISBN
9789402712087 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een spannende detectiveroman over rechercheur William Warwick, die na een promotie tot inspecteur de opdracht krijgt om undercover te gaan en corruptie bij de Londense politie aan te tonen. Het onderzoek richt zich op Jerry Summers, een jonge rechercheur die een luxeleven leidt. De corruptie blijkt dieper te gaan dan gedacht. Ondertussen staat de beruchte drugsbaron Assem Rashidi terecht, bij wiens vervolging Williams vader Sir Julian en zijn zus Grace betrokken zijn. In vlotte, prettig leesbare stijl geschreven.Jeffrey Archer (City of London Maternity Hospital, 1940) is een internationaal bekende schrijver, politicus, toneelschrijver en jeugdauteur. Als auteur werd hij wereldberoemd na zijn doorbraak met 'Kane en Abel' en de ‘Clifton'-serie. Hij schreef meer dan dertig boeken. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven.Het boek maakt deel uit van de 'William Warwick'-serie.

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia