Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Geboren rivalen

Jeffrey Archer (auteur)
+1
Geboren rivalen
×
Geboren rivalen Geboren rivalen

Geboren rivalen

Twee Amerikaanse tweelingsbroers, die vlak na hun geboorte werden gescheiden en apart werden opgevoed, treffen elkaar na veertig jaar als rivalen bij de verkiezingen voor het gouverneurschap van hun staat.
Titel
Geboren rivalen
Auteur
Jeffrey Archer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sons of fortune
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2004
446 p.
ISBN
90-261-1972-0

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Door een bewuste persoonsverwisseling worden de tweelingbroers Nat en Fletcher van elkaar gescheiden. De eerste wordt, na een succesvolle passage door Vietnam, een gewiekst bankdirecteur en de tweede raakt als advocaat tot in de Senaat. Beide carrières lopen parallel en door hun wilskracht en doorzettingsvermogen overwinnen ze elk apart gelijkaardige tegenkantingen. De ultieme confrontatie komt pas als ze elkaars concurrent zijn voor het gouverneurschap. De Britse politicus Archer is een bestsellerauteur en verdeelt zijn talent over twee deelgebieden. Zijn thrillers zijn uitermate spannend en ook zijn familiekronieken zijn doorgaans knap geschreven. Maar dit nieuwe boek is teveel een afspiegeling van het twintig jaar oude 'Kane and Abel'. Zelfde verhaallijn en zelfde nevenintriges en ontknoping in de rechtbank. Paperback; vrij kleine druk.

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor de Tories op het Greater London …Lees verder op Wikipedia