Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De wederwaardigheden van het echtpaar Harry en Emma Clifton, haar broer Sir Giles Barrington en hun familie ten tijde van het kabinet Thatcher.
Titel
Het einde van een tijdperk
Auteur
Jeffrey Archer
Vertaler
Joost van der Meer William Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
This was a man
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018 | Andere uitgaven
397 p.
ISBN
9789022582381 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het zevende en laatste deel* van de Clifton serie, met Harry Clifton als de naamgever van de serie, maar waarin naast zijn eigen familieleden ook de leden van de familie Barrington een hoofdrol spelen. Zijn vrouw Emma is een Barrington en neemt het als staatssecretaris voor gezondheid in het kabinet Thatcher op tegen haar eigen broer Giles, een vooraanstaand lid van Labour. Giles’ ex-vrouw Virginia is wellicht het meest aansprekende karakter: voortdurend uit op eigen gewin, zonder scrupules, iedereen manipulerend. Archer (1940) is een begenadigd verteller, want hoewel het boek een echt plot ontbeert omdat het een kroniek is, weet hij er zoveel spanning oproepende elementen in te bouwen, dat de lezer geboeid blijft doorlezen. De setting is altijd binnen het milieu dat Archer goed kent: de Britse hogere standen, de adel, bankiers en politici. Zijn grootste kracht ligt in de dialogen, waarin spraak en gebruiken van de upper-class voortdurend naar voren komen. Zonder kennis van de eerdere…Lees verder

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor de Tories op het Greater London …Lees verder op Wikipedia