Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het Van Gogh bedrog

Jeffrey Archer (auteur)

Het Van Gogh bedrog

Genre:
Nadat een jonge kunsthistorica de verwoesting van het World Trade Center in 2001 heeft overleefd, probeert ze een zwendel rond een Van Gogh te voorkomen.
Titel
Het Van Gogh bedrog
Auteur
Jeffrey Archer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
False impression
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2006
334 p.
ISBN
90-261-2258-6

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kunsthistorica Anna Petrescu ontdekt dat haar baas zelfs moord niet schuwt om belangrijke schilderijen in handen te krijgen. Als hij achter een Van Gogh aanzit, kiest Anna de kant van de eigenaar. Ook de politie probeert grip te krijgen op haar baas. Een vrouwelijke moordenaar in dienst van de bankier wordt dan achter Anna aan gestuurd. Een spannende reis over de hele wereld volgt. Het 'gevangenisdebuut' van de auteur die erin is geslaagd ook nu weer een spannende pageturner te schrijven die de lezer van spannende verhalen zal boeien van begin tot eind. Het taalgebruik is direct, het verhaal vlot geschreven tegen de achtergrond van de aanslag op de Twin Towers en goed te volgen, mede door de sympathieke hoofdrolspelers. Op de voorkaft het zelfportret van Van Gogh dat centraal staat in dit aantrekkelijke verhaal tegen de achtergrond van de skyline van New York. Normale druk.

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia