Next in line

Jeffrey Archer (auteur)
In de reeks:
Genre:
Drama over de beveiliging van prinses Diana en fraud met kunstschatten.
Titel
Next in line
Auteur
Jeffrey Archer
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollinsPublishers, 2022 | Andere uitgaven
378 p.
ISBN
9780008474324 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gelikte politieke thriller die zich afspeelt in Engeland in 1988. Het verhaal over fraude met kunstschatten en terroristische acties flitst heen en weer van Scotland Yard naar de gevangenis, van de rechtszaal naar een kunstmuseum, van het huiselijk leven van de twee politie inspecteurs – de hoofdpersonen – naar de speciale beschermingseenheid van Prinses Diana en het jacht van haar Oosterse vriend. Ingewikkeld maar zeer leesbaar en spannend. Alweer het vijfde boek* met William Warwick in de hoofdrol. De schrijver is ervaren en populair en als oud-politicus (en ex-bajesklant) goed ingewijd in zijn materiaal.

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia