Boek
Engels

Only time will tell

Jeffrey Archer (auteur)
Door zijn zangtalent kan een arme jongen uit Bristol een uitstekende opleiding krijgen, waarbij hij desondanks wordt tegengewerkt door een rijke industrieel.
Titel
Only time will tell
Auteur
Jeffrey Archer
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 2011 | Andere uitgaven
387 p.
ISBN
9780230748224 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De kroniek over de Engelse familie Clifton begint met de jonge weduwe Maisie, die na de dood van haar man in de Eerste Wereldoorlog met zoontje Harry weer woont bij haar ouders en broers in een arbeiderswijk in Bristol. Als Harry’s enorme talent als koorzanger wordt ontdekt, krijgt hij met beurzen een uitstekende opleiding en gaat na het gymnasium zelfs naar Oxford. Zijn moeder ontzegt zich veel om hem te helpen. Maar de rijke industrieel Hugo Barrington die schuld heeft aan de dood van Maisie’s man en die mogelijk Harry’s vader is, doet zijn uiterste best moeder en zoon tegen te werken. De Engelse bestsellerauteur en ex-politicus (1940) werd in 1992 in de adelstand verheven en zat van 2001 tot 2003 gevangen wegens meineed. Dit eerste deel van een meerdelige familiekroniek is smakelijk geschreven, soms wat zwaar aangezet en heeft een hoog tempo. Omdat de verwikkelingen worden verteld vanuit verschillende gezichtspunten die elkaar in de eerste helft overlappen, remt dat het verhaal. Ma…Lees verder

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia