Over my dead body

Jeffrey Archer (auteur)

Over my dead body

In de reeks:
Genre:
Een special politieteam onder leiding van inspecteur William Warwick moet een aantal cold cases oplossen om er voor te zorgen dat enkele moordenaars alsnog berecht kunnen worden.
Titel
Over my dead body
Auteur
Jeffrey Archer
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollinsPublishers, 2021 | Andere uitgaven
376 p.
ISBN
9780008474270 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel 4* in de serie met William Warwick in de hoofdrol. Hij wordt aangesteld als hoofd van een speciale eenheid binnen de politie. Zij gaan zich bezighouden met zogenaamde ‘cold cases’, onopgeloste zaken die verouderd lijken te zijn. Met name de zaak van een multimiljonair die een moord heeft gepleegd, en die zich bovendien bezighoudt met kunstroof, levert een spectaculaire actie op, zowel in Engeland als in Spanje. Uiteindelijk slaagt het team er in om tot goede oplossingen te komen. Het grootste deel van het verhaal bestaat uit dialogen, waardoor het lezen erg makkelijk wordt. Een nadeel is het grote aantal verschillende zaken, die door elkaar, en ook nog vanuit verschillende gezichtspunten worden beschreven. Het kost een lezer vaak moeite om de zaken en de daarbij behorende personen uit elkaar te houden. Alleen de eerdergenoemde zaak wordt redelijk uitgewerkt, de andere zaken slechts zijdelings. De afloop is spannend, maar geheel voorspelbaar.

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia