Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Het levensverhaal van George Mallory (1886-1924), de man die mogelijk als eerste op de top van de Mount Everest heeft gestaan.
Titel
Paths of glory
Auteur
Jeffrey Archer
Taal
Engels
Uitgever
London: Pan, 2009 | Andere uitgaven
466 p.
ISBN
9780330453127

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Meesterlijk geschreven roman over het leven van George Mallory (1886-1924), de man die tot op de dag van vandaag wordt gezien als de persoon die misschien wel als eerste op de top van de Mount Everest heeft gestaan. Ondanks veel speculatie is er nooit duidelijkheid verkregen over de vraag of Mallory gestorven is vlak voor of vlak na het bereiken van de top. Auteur Jeffrey Archer, die reeds vele internationale bestsellers op zijn naam heeft staan, schetst een interessant en meeslepend beeld van de jeugd van Mallory, zijn schooltijd en zelfs de relatie met zijn vrouw. De spanning naar het (letterlijke) hoogtepunt van dit boek wordt knap opgebouwd door gedetailleerde beschrijvingen van het voorbereiden op de beklimming van de hoogste berg op aarde. De stijl is filmisch en de vele historische feiten worden nergens saai, maar vormen samen een briljant bedacht plot van een unieke en adembenemende roman. Pocket; kleine druk.

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor de Tories op het Greater London …Lees verder op Wikipedia