Boek
Engels

The sins of the father

Jeffrey Archer (auteur)

The sins of the father

In de reeks:
Een Engelsman wordt in 1940 in de Verenigde Staten veroordeeld voor een moord die hij niet beging.
Onderwerp
New York ; 1940-
Titel
The sins of the father
Auteur
Jeffrey Archer
Taal
Engels
Uitgever
London: Pan, 2015? | Andere uitgaven
428 p.
ISBN
9780330517935 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Harry Clifton vertrekt in 1940 naar de VS om een nieuw leven te beginnen en zijn vriendin Emma Barrington op een nette manier haar vrijheid te geven. Op de boot neemt hij de identiteit aan van een man die verdrinkt, maar een moord blijkt te hebben begaan. Harry wordt veroordeeld tot zes jaar gevangenis, maar na twee jaar wordt hij gevraagd als speciaal agent naar het door de Duitsers bezette Europa te gaan. Hij weet niet dat zijn vriendin zwanger is. Zij krijgt in Londen zoon Sebastian, die ze achterlaat bij haar moeder om Harry te gaan zoeken in de VS, terwijl zijn mogelijke vader Hugo Barrington graag wil geloven dat hij niet meer leeft. De Engelse bestsellerauteur en ex-politicus (1940) werd in 1992 in de adelstand verheven en zat van 2001 tot 2003 gevangen wegens meineed. Dit tweede deel van een 5-delige familiekroniek volgt op 'Only time will tell'*. Het heel smakelijk geschreven verhaal dat wordt verteld vanuit de gezichtspunten van alle hoofdpersonen is prettig leesbaar, iets t…Lees verder

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia