Turn a blind eye

Jeffrey Archer (auteur)

Turn a blind eye

In de reeks:
Genre:
Politiemedewerker William Warwick krijgt de opdracht corrupte agenten op te sporen.
Titel
Turn a blind eye
Auteur
Jeffrey Archer
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 2021 | Andere uitgaven
329 p.
ISBN
9781509851362 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

DI William Warwick krijgt een gevaarlijke undercoveropdracht. Van hogerhand wordt er corruptie in eigen gelederen vermoed. Samen met detectives Rebecca en Nicky moet hij collega Jerry Summers volgen die een uitbundige levensstijl heeft, een stijl die niet past bij zijn salaris als politieagent. Ondertussen zijn de vader en zus van Warwick bezig met een belangrijke rechtszaak tegen drugsbaron Rashidi. Dan blijken er meerdere lijntjes tussen de twee zaken te zitten en Warwick beseft dat de corruptie nog dieper zit dan verwacht. Een gedegen detective met een goed gesmeerd verhaal. Archer (1940) maakt zijn naam als overtuigend verhalenverteller weer waar. Hij schreef tientallen boeken waarvan er wereldwijd miljoenen zijn verkocht. Hij begon met schrijven om geld te verdienen na bankroetverklaring. Hij heeft minstens een even kleurrijk verleden als veel van zijn personages. Deel 3* in de serie met Warwick als hoofdpersoon.

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor de Tories op het Greater London …Lees verder op Wikipedia