Een Engelsman wordt in 1940 in de Verenigde Staten veroordeeld voor een moord die hij niet beging.
Onderwerp
New York ; 1940-
Titel
Van vader op zoon
Auteur
Jeffrey Archer
Vertaler
Joost van der Meer William Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sins of the father
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2018 | Andere uitgaven
348 p.
ISBN
9789022583784 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel twee van ‘De Clifton-serie’. Om Emma de kans te geven gelukkig te worden met een andere man ontvlucht Harry bij aanvang van de Tweede Wereldoorlog Engeland en neemt dienst bij de marine. Zijn schip wordt getorpedeerd en als enige overlevende bereikt hij Amerika. Door de identiteit van Tom Bradshaw, een van zijn overleden mede-officieren aan te nemen, hoopt Harry daar een nieuw leven te kunnen beginnen. Hij realiseert zich niet dat hiermee zijn problemen pas echt beginnen. In Engeland weigert Emma te geloven dat Harry omgekomen is. Ze laat hun pasgeboren zoon bij haar moeder achter en vertrekt ook naar Amerika, op zoek naar de vader van haar kind. Dit deel beslaat de periode 1939–1945 en wordt weer vanuit de verschillende hoofdpersonages verteld, wat een boeiend relaas oplevert. Het verhaal heeft veel vaart en is beeldend geschreven waardoor een historisch tijdperk tot leven komt. Voor een goed begrip wordt geadviseerd deel 1 ('De tijd zal het leren'*) eerst te lezen. De Britse ou…Lees verder

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia