William Warwick leert met vallen en opstaan het politievak en moet al snel als jonge rechercheur bij Scotland Yard een grote kunstroof en fraudezaak helpen oplossen terwijl hij tegelijkertijd wordt beziggehouden door liefdes- en familieperikelen.
Titel
Wie niet waagt
Auteur
Jeffrey Archer
Vertaler
Joost van der Meer William Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nothing ventured
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2023 | Andere uitgaven
Verschijningsdatum
01-09-2023
ISBN
9789402714197 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Niet alleen een detectiveverhaal, maar vooral ook een verhaal over een detective. Zo profileert dit boek van de Engelse bestsellerauteur zich. William Warwick kiest, tegen de hoop van zijn vader in voor een carrière bij Scotland Yard, waar hij sneller belandt dan verwacht vanwege zijn achtergrond als kunsthistoricus. Al snel zit hij tot zijn nek in een grootschalige kunstroof en fraudezaak. Ondertussen wordt hij verliefd op Beth en leert hij zich staande houden binnen de geschreven en ongeschreven regels van het hoofdbureau van de politie in Londen. Hoewel het inderdaad ook gaat over de zielenroerselen van de hoofdpersoon, blijft het toch een standaard detectiveverhaal zonder al te veel diepgang of ingewikkeld plot. Geïnspireerd op voorgaande serie, ‘The Clifton chronicles’, en het eerste deel van de ‘William Warwick-serie’, over de avonturen van de jonge rechercheur. Archer (1940) schreef tientallen boeken waarvan er wereldwijd miljoenen zijn verkocht. Hij begon met schrijven om geld…Lees verder

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor d…Lees verder op Wikipedia