Boek
Nederlands

Verbale intelligentie : de kracht van het woord

Jeffrey Wijnberg (auteur), Peter de Wit (auteur)
+1
Verbale intelligentie : de kracht van het woord
×
Verbale intelligentie : de kracht van het woord Verbale intelligentie : de kracht van het woord

Verbale intelligentie : de kracht van het woord

In de reeks:
Hoe knoop je een praatje aan? Hoe geef je een gesprek meer diepgang? Hoe kun je anderen overtuigen en motiveren? Hoe verwoord je helder je standpunt tijdens een conflict? En hoe ga je om met klagers? Een twintigtal gesprekstechnieken voor werk- en privé-situaties.
Titel
Verbale intelligentie : de kracht van het woord
Auteur
Jeffrey Wijnberg Peter de Wit
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
[Schiedam]: Scriptum, 2013 | Andere uitgaves
167 p. : ill.
ISBN
9789055941551 (hardback)
Plaatsingssuggestie
499.4 (SISO) Gesprekstechnieken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een boek vol tips en trucjes hoe je je gesprekspartner de gewenste richting in kunt sturen. Over wat te doen met klagers, met kritiekgevers, vage vertellers of 'grappenmakers'. Hoe de ander te bespelen met complimenten, adviezen en gevatheden. De auteur legt het allemaal uit en geeft er voorbeelden met dialogen bij. Totaal komen zestien thema's aan de orde. De auteur is gesprekstherapeut met een NLP-achtergrond (neurolinguïstisch programmeren). De voorbeelden en tips komen duidelijk uit die hoek. Doordat elk hoofdstuk over een ander communicatiethema gaat, is het boek heel overzichtelijk; ook heeft elk hoofdstuk een vergelijkbare opbouw, waardoor je gericht kunt zoeken naar een passende tip bij jouw probleem. De schrijfstijl is prettig en toegankelijk, soms wat therapeutisch, geforceerd en belerend – dat kan irriteren. De voorbeelden zijn voorstelbaar. Iets meer theoretische diepgang en wat meer achtergrond over communicatiepatronen waren een goede aanvulling geweest. De stripjes van …Lees verder

Over Jeffrey Wijnberg

Jeffrey Robert Wijnberg (Madison (Wisconsin), 1951) is klinisch psycholoog, psychotherapeut, schrijver en columnist in Groningen. Jeffrey Wijnberg is, samen met collega Jaap Hollander, grondlegger van de provocatieve therapie in Nederland.

Levensloop

Wijnberg is geboren in de VS uit Nederlandse ouders, zijn vader was scheikundehoogleraar Hans Wijnberg. Hij volgde het gymnasium in Nederland en ging vervolgens enkele jaren naar Oberlin College in Oberlin (Ohio) om muziek en psychologie te studeren. Hij sloot zijn studie in 1977 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de klinische psychologie. Daarna vestigde hij zijn privé-praktijk in de binnenstad van Groningen, waar hij nog steeds praktijk houdt. Vanaf 1979 publiceerde hij een lange reeks populair-wetenschappelijke boeken over psychologie.

Wijnberg heeft zich gespecialiseerd in de provocatieve stijl van coaching en therapie en werkt in de ontwikkeling eraan veel samen m…Lees verder op Wikipedia

Suggesties