De presentator maakt een verkenningstocht door Letland, Moldavië, Oekraïne, Wit-Rusland, Kazachstan en Rusland en praat met inwoners over zaken als het moderne leven, nationale identiteit en Poetin.
Titel
Grensland / regie Jelle Brandt Corstius en Alexander Oey ; presentatie Jelle Brandt Corstius
Regisseur
Jelle Brandt Corstius Alexander Oey
Componist
Alex Tugushin Vladimir Shobanov
Taal
Nederlands
Uitgever
Vpro, 2015
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 352 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8718627222898
Plaatsingssuggestie
Europa 337 (SISO) Na 1945 (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze achtdelige televisiedocumentaire van de VPRO gaat over een aantal ex-Sovjet-landen. De presentator Jelle Brandt Corstius(1978) is journalist, publicist en Ruslandkenner. Hij was van 2005 tot 2010 correspondent in Rusland en maakte documentaires over de Kaukasus en India. De serie, uitgezonden in 2015, is een verkenningstocht door Letland, Moldavië, Oekraïne, Wit-Rusland, Kazachstan en Rusland. Gesprekken met inwoners over het moderne leven, nationale identiteit, de krachtpatserij van Poetin, de Krim en hoe relatief dictatuur is. Prettige combinatie van empathie, mildheid en onbevooroordeeldheid bij de presentator. Hij spreekt Russisch. Prachtige opnamen van landschappen en levensomstandigheden. Bestemd voor wie belangstelling heeft voor Rusland en zijn directe buren. Voor culturele reizigers en voor zakenmensen die gevoel willen ontwikkelen voor de verhoudingen in deze landen. Hierin verschilt deze serie van het meer toeristische 'Baltische staten: Estland, Letland, Litouwen'* v…Lees verder

Over Jelle Brandt Corstius

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vera de Kok

Jelle Brandt Corstius (Bloemendaal, 9 april 1978) is een Nederlands journalist en correspondent, Ruslandkenner, publicist en programmamaker. Hij is de zoon van schrijver Hugo Brandt Corstius en een broer van columniste Aaf Brandt Corstius.

Loopbaan

Brandt Corstius, telg uit het geslacht Corstius, volgde van 1990 tot 1996 het VWO aan het Amsterdams Lyceum en ging daarna voor een jaar naar het Elizabethtown College in Pennsylvania. Van 1997 tot 2003 studeerde hij geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. In Groningen was hij lid van de studentenvereniging A.S.V. Dizkartes.

Brandt Corstius was van 2002 tot 2005 redacteur voor de talkshow Barend & Van Dorp. Hij woonde van 2005 tot 2010 in Moskou, waar hij correspondent was voor Trouw, De Standaard en mensenrechtenmagazine Wordt Vervolgd.

In 2009 maakte Brandt Corstius voor de VPRO de televisieserie Van Moskou to…Lees verder op Wikipedia

Suggesties