Daisy
Nederlands

Kleine landjes : berichten uit de Kaukasus

Jelle Brandt Corstius (auteur), Jetty Bindels (verteller)
Trouw-correspondent Jelle Brandt Corstius (1978-) doet verslag van zijn reizen naar vijf kleine deelrepublieken van Rusland.
Titel
Kleine landjes : berichten uit de Kaukasus
Auteur
Jelle Brandt Corstius
Verteller
Jetty Bindels  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
5:40:24
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Trouw-correspondent en VPRO-televisiemaker Jelle Brandt Corstius (1978) is weg van zgn. kleine landjes. In de Kaukasus ten noorden van Georgië zijn vijf deelrepubliekjes van Rusland, die zijn speciale belangstelling hebben en waar hij naartoe reisde. Over zijn reizen schreef hij in dagblad Trouw een aantal artikelen, die in 2008 verschenen en nu de basis van dit boek vormen. Het betreft zijn ervaringen in Tjetjsenië, Kalmukkië, Abchazië, Karatsjaj-Tsjerkessië en tenslotte Ossetië. Deze landen komen regelmatig in opstand tegen Rusland. Behalve over politieke strubbelingen schrijft Brandt Corstius over het dagelijks leven en over zijn ontmoetingen met lokale inwoners. Hij doet dat met humor, levendig en jongensachtig en hier en daar wat badinerend. Bij elk hoofdstuk is een locatiekaartje van het betreffende land afgedrukt; verder is het boek niet geïllustreerd. Het besluit met een verantwoording waarin de artikelen in Trouw worden vermeld.

Over Jelle Brandt Corstius

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vera de Kok

Jelle Brandt Corstius (Bloemendaal, 9 april 1978) is een Nederlands journalist en correspondent, Ruslandkenner, publicist en programmamaker. Hij is de zoon van schrijver Hugo Brandt Corstius en een broer van columniste Aaf Brandt Corstius.

Loopbaan

Brandt Corstius, telg uit het geslacht Corstius, volgde van 1990 tot 1996 het VWO aan het Amsterdams Lyceum en ging daarna voor een jaar naar het Elizabethtown College in Pennsylvania. Van 1997 tot 2003 studeerde hij geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. In Groningen was hij lid van de studentenvereniging A.S.V. Dizkartes.

Brandt Corstius was van 2002 tot 2005 redacteur voor de talkshow Barend & Van Dorp. Hij woonde van 2005 tot 2010 in Moskou, waar hij correspondent was voor Trouw, De Standaard en mensenrechtenmagazine Wordt Vervolgd.

In 2009 maakte Brandt Corstius voor de VPRO de televisieserie Van Moskou to…Lees verder op Wikipedia

Suggesties