Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Universele reisgids voor moeilijke landen

+1
Universele reisgids voor moeilijke landen
×
Universele reisgids voor moeilijke landen Universele reisgids voor moeilijke landen

Universele reisgids voor moeilijke landen

Combinatie van droge humor, scherpe observaties en echt goede tips van de ervaringsdeskundige Jelle Brandt Corstius.
Onderwerp
Reizen
Titel
Universele reisgids voor moeilijke landen
Auteur
Jelle Brandt Corstius
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
9 banden
Oorspr. uitgever
Prometheus
Aantekening
Gemaakt in Nederland
Plaatsingssuggestie
961 (SISO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een optreden in 'De Wereld Draait Door' was de eerste druk van deze universele reisgids al uitverkocht. Begrijpelijk, want de combinatie van droge humor, scherpe observaties en echt goede tips van een ervaringsdeskundige zorgen voor een paar heerlijk leesuurtjes waar de nog niet zo ervaren globetrotter ook nog wat van opsteekt. De correspondent/presentator/schrijver geeft voorbeelden van zijn eigen belevenissen in onder andere India, Rusland en het voormalige Oostblok, maar een beetje reiziger weet dat de beschreven dagelijkse beslommeringen voor het grootste deel van de niet Westerse wereld opgaat. Jelle Brandt Corstius heeft onder andere tips voor het omgaan met de taxichauffeurs op vliegvelden (de taximaffia), afdingen, voedselkeuze in relatie tot ziek worden, hinderlijke verkopers, bedelende kinderen, de ultieme paklijst en de altijd dubieuze sanitaire voorzieningen. Enige minpuntje is dat de kaders met eerder elders verschenen columns soms hinderlijk door de lopende tekst snij…Lees verder

Over Jelle Brandt Corstius

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vera de Kok

Jelle Brandt Corstius (Bloemendaal, 9 april 1978) is een Nederlands journalist en correspondent, Ruslandkenner, publicist en programmamaker. Hij is de zoon van schrijver Hugo Brandt Corstius en een broer van columniste Aaf Brandt Corstius.

Loopbaan

Brandt Corstius, telg uit het geslacht Corstius, volgde van 1990 tot 1996 het VWO aan het Amsterdams Lyceum en ging daarna voor een jaar naar het Elizabethtown College in Pennsylvania. Van 1997 tot 2003 studeerde hij geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. In Groningen was hij lid van de studentenvereniging A.S.V. Dizkartes.

Brandt Corstius was van 2002 tot 2005 redacteur voor de talkshow Barend & Van Dorp. Hij woonde van 2005 tot 2010 in Moskou, waar hij correspondent was voor Trouw, De Standaard en mensenrechtenmagazine Wordt Vervolgd.

In 2009 maakte Brandt Corstius voor de VPRO de televisieserie Van Moskou to…Lees verder op Wikipedia