Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Van Bakoe tot Batoemi : een gids voor de Kaukasus

Jelle Brandt Corstius (auteur), Michiel Van de Pol (illustrator)
+1
Van Bakoe tot Batoemi : een gids voor de Kaukasus
×
Van Bakoe tot Batoemi : een gids voor de Kaukasus Van Bakoe tot Batoemi : een gids voor de Kaukasus

Van Bakoe tot Batoemi : een gids voor de Kaukasus

Genre:
Reisreportages door de Nederlandse journalist.
Titel
Van Bakoe tot Batoemi : een gids voor de Kaukasus
Auteur
Jelle Brandt Corstius
Illustrator
Michiel Van de Pol
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2014
199 p., [8] p.pl. : ill.
Aantekening
Uitgebreide en herz. versie van Kleine landjes
ISBN
9789044625707 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van alle reisverhalen, voor dit boek herzien en uitgebreid, van de auteur (correspondent voor Trouw en reisprogrammamaker bij de VPRO) over de Kaukasus, naar aanleiding van de Olympische Winterspelen in Sotsji, dat aan de voet van de Kaukasus ligt. De auteur reisde rond door dit gebied waar naar zijn zeggen 'in iedere vallei wel weer een ander volkje zit met een eigen taal, dat korte tijd bezet is geweest door het volkje van de vallei ernaast'. Rustig is het er dus niet. Oorlog en geweld zijn er bijna alledaagse gebeurtenissen. Chaos heerst alom. Achtereenvolgens komen Tjetjsenië, Kalmukkië, Armenië, Abchazië, Karatsjaj-Tsjerkessië en Ossetië aan bod. Boeiende, levendige en met humor vertelde reisverhalen die een goed sfeerbeeld geven van deze voor West-Europeanen toch vrij obscure regio. Geen uitgebreide analyses, maar observeren en praten met gewone mensen is wat Brandt Corstius doet. Uitgebreide en herziene versie van 'Kleine landjes' (2009)*; het hoofdstuk 'Armenië' vers…Lees verder

Over Jelle Brandt Corstius

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vera de Kok

Jelle Brandt Corstius (Bloemendaal, 9 april 1978) is een Nederlands journalist en correspondent, Ruslandkenner, publicist en programmamaker. Hij is de zoon van schrijver Hugo Brandt Corstius en een broer van columniste Aaf Brandt Corstius.

Loopbaan

Brandt Corstius, telg uit het geslacht Corstius, volgde van 1990 tot 1996 het VWO aan het Amsterdams Lyceum en ging daarna voor een jaar naar het Elizabethtown College in Pennsylvania. Van 1997 tot 2003 studeerde hij geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. In Groningen was hij lid van de studentenvereniging A.S.V. Dizkartes.

Brandt Corstius was van 2002 tot 2005 redacteur voor de talkshow Barend & Van Dorp. Hij woonde van 2005 tot 2010 in Moskou, waar hij correspondent was voor Trouw, De Standaard en mensenrechtenmagazine Wordt Vervolgd.

In 2009 maakte Brandt Corstius voor de VPRO de televisieserie Van Moskou to…Lees verder op Wikipedia

Suggesties