Het dagelijkse leven van vier vampiervrienden die zich staande moeten zien te houden in een moderne cultuur.
Onderwerp
Vampiers
Titel
What we do in the shadows / regie & script Jemaine Clement & Taika Waititi
Regisseur
Jemaine Clement Taika Waititi
Componist
Plan 9
Acteur
Jonathan Brugh
Taal
Engels
Uitgever
Remain in Light, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
82 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
ISBN
9789461873682
mooov

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nieuw-Zeelandse horrorkomedie uit 2014 van Jemaine Clement en Taika Waititi in de vorm van een mockumentary (nepdocumentaire). De vier vampiervrienden Vladislav, Viago, Deagon en Petyr wonen al honderden jaren samen in een huis in een saaie suburb van Wellington. Het hoogtepunt van hun bestaan is het jaarlijkse bal voor vampiers, zombies en weerwolven. Verder maken ze zich vooral druk over de afwas en over de hoeveelheid kranten die je nodig hebt om bloed op te vangen wanneer je een mens leegzuigt. Maar de komst van een nieuwe ‘moderne’ huisgenoot zorgt voor veel consternatie. De Nederlandse pers is positief over de film. Kevin Toma (Volkskrant 18-12-‘14) zegt: ‘(…) door het enthousiasme van de makers blijft het vermakelijke onzin.’ Peter de Bruijn (NRC 17-12-‘14) geeft 4 sterren en noemt de film ‘sympathiek en geestig’ (…) ‘in een heerlijk smerig decor.’ Ook Eric le Duc (Telegraaf 18-12-‘14) geeft 4 sterren en zegt: ‘Droogkomisch en vindingrijk steken de regisseurs/scenaristen (…) de…Lees verder

Over Jemaine Clement

CC BY 4.0 - Foto van/door Government House (New Zealand) https://gg.govt.nz/copyright-and-licensing

Jemaine Atea Mahana Clement (Masterton, 10 januari 1974) is een Nieuw-Zeelands muzikant, acteur, regisseur en schrijver.

Leven

Clement bracht zijn jeugdjaren door in de regio Wairarapa in Nieuw-Zeeland en beschrijft zichzelf als "half Māori, half Europees".

Clement staat bekend als een van de twee leden van de komedieband Flight of the Conchords. Deze band vormde hij samen met Bret McKenzie aan de Universiteit van Victoria. De band toerde internationaal en bracht vier cd's uit: Folk the World Tour (2002), The Distant Future EP (2007), Flight of the Conchords (2008) en I Told You I Was Freaky (2009).

Van 2007 tot 2009 speelde Clement in de HBO-komedieserie Flight of the Conchords, waarin het fictieve leven van het Nieuw-Zeelandse-folkduo in New York wordt beschreven. Als acteur, scenarist en zanger werd hij vervolgens onderscheiden met vier Emmy-nominaties.

In 2011 speelde hij d…Lees verder op Wikipedia