Boek
Nederlands

Waar is het stokstaartje? : een reis door de tijd

Jen Wainwright (auteur), Paul Moran (illustrator)
+1
Waar is het stokstaartje? : een reis door de tijd
×
Waar is het stokstaartje? : een reis door de tijd Waar is het stokstaartje? : een reis door de tijd

Waar is het stokstaartje? : een reis door de tijd

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De familie Stokstaart reist door de tijd. Ze bezoeken onder meer het oude Griekenland, het Wilde Westen, een Azteekse tempel, Victoriaans Londen, het Jura en de verre toekomst. Op elke prent zijn twaalf stokstaartjes verstopt. Na de prenten volgen checklists met nog meer zoekopdrachten.
Titel
Waar is het stokstaartje? : een reis door de tijd
Auteur
Jen Wainwright
Illustrator
Paul Moran
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's the meerkat? : journey through time
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015 | Andere uitgaves
[44] p. : ill.
ISBN
9789025752637 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zoekboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het 'Waar is Wally?'-concept is allicht niemand nog onbekend. In dezelfde lijn ligt dit boek, waarbij je niet één figuurtje, maar wel een familie van tien stokstaartjes moet zien terug te vinden in iedere zoekplaat. Het zoekspel is geïntegreerd in een dun verhaaltje over de familie die een wereldreis maakt. Zo heb je zeventien verschillende locaties, waaronder Rio de Janeiro, de Chinese Muur, de Paaseilanden en het Great Barrier Reef, waar de familie zich verstopt heeft tussen de menigte.
De eerste twee bladzijden worden gewijd aan het voorstellen van de hele familie stokstaart (wie zijn ze, wat doen ze, wat vinden ze leuk enz.), alsook een korte uitleg over de opzet van het boek. Zo zijn er naast het vinden van de stokstaartjes nog enkele extra zoekopdrachten bij iedere prent. Helemaal achteraan vind je de oplossingen.
Daarna gaan we van start met de eerste locatie: in een redelijk eenvoudige tekenstijl wordt Rio de Janeiro voorgesteld. Bij iedere locatie wordt iets weergeg…Lees verder
In de sfeer van de succesvolle zoekboeken over Wally, is dit alweer het tweede deel over de tien stokstaartjes*; iets donkerder en minder humoristisch dan het vorige deel. De tien stokstaartjes moeten, nu met een valk en een eekhoorn erbij, op zeventien platen gezocht worden. Dit keer gaan ze met hun superstokstaartmachine kriskras door de tijd, zodat ze onder meer bij dino's, de Azteken, Hannibal, het orakel van Delphi, maar ook bij de Berlijnse muur en zelfs in de toekomst terechtkomen. Op de volle platen, steeds over dubbele pagina's, met krioelende menigtes staat de begeleidende tekst in een kadertje, met enkele historische weetjes en gebabbel over de te zoeken figuren. Ondanks de beschrijving van eigenschappen van de verschillende stokstaartjes voorin, gaan ze individueel niet leven, mede omdat er geen verband tussen tekst en platen is en er geen verschil te zien is tussen de familieleden. Het kloeke, stevig gebonden en mooi uitgevoerde full colour prentenboek is ook op het omsla…Lees verder

Waar is het stokstaartje?

De familie Stokstaart, tien stokstaarten sterk, nodigt de kijker/lezer uit om hen te vergezellen op hun wereldreis. Eerst worden ze alle tien voorgesteld, zoals dat gebeurt in een vriendenboek, met hun hobby's en hun eigenaardigheden. Op hun wereldreis komen ze achtereenvolgens in: Rio de Janeiro, New Yok, Innsbruck, Parijs, Moskou, de Chinese muur, Paaseiland, Sydney, Londen, Venetië, de piramide van Gizeh, Bangkok, Kyoto, Santa Cruz (Californië), het Great Barrier Reef (Australië), Marrakech, het Krugerpark (Zuid-Afrika). Op al deze plaatsen nemen ze een typische foto (=een tekening van een dubbele bladzijde). Bij elke prent staat een woordje uitleg en wordt de plaats gesitueerd. De stokstaartjes verstoppen zich op elke prent en het zijn alle tien experts in het verstoppen. Er staan ook ontzettend veel details op elke prent, wat het zoeken zeker niet gemakkelijker maakt. Als er al eens een stokstaartje onvindbaar blijkt, dan helpt de checklist achteraan.
Dit boek doet denken a…Lees verder