Daisy
Nederlands

Kwaad bloed

Jennefer Mellink (auteur)
+1
Kwaad bloed
×
Kwaad bloed Kwaad bloed
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Eilleens beste vriend Vince wordt dood aangetroffen in het studentenhuis waar zij wonen. Eilleen blijft met veel vragen zitten. Als ze de laptop van Vince vindt, doet zij schokkende ontdekkingen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Kwaad bloed
Auteur
Jennefer Mellink
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
06:42
Oorspr. uitgever
Clavis
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a444260

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer Eilleens beste vriend Vince dood wordt aangetroffen in het studentenhuis waar zij wonen, blijft zij met veel vragen zitten. Hoe is het mogelijk dat hij zo plotseling overleed? De avond ervoor waren ze nog op een communiefeestje van Katie, het dochtertje van medestudent Tara en was er niets aan de hand. Als Eilleen de laptop van Vince vindt, doet zij schokkende ontdekkingen die haar ook persoonlijk raken. Zij gaat op onderzoek uit en langzaam ontdekt ze de ware toedracht tot zijn dood. Dit, vooral vanuit het perspectief van Eilleen geschreven ik-verhaal, is in realistische, soms wat onnodig populaire taal geschreven. Er is veel monologue interieur van de hoofdpersoon. Opvallend zijn de uiterst gedetailleerde beschrijvingen, waardoor het verhaal enigszins langdradig wordt. Hoofdstukken zijn gescheiden door zwarte bladzijden. Een aardige Young Adult thriller met verrassende wendingen. Vanaf ca. 15 jaar.

Kwaad bloed

We maken kennis met een hechte groep vrienden: Chloé, Tara (jonge moeder van Katie), Emiel, Jonathan, Suus, Emiel, Vince en hoofdfiguur Eilleen. Ze zijn student en beleven samen mooie momenten. Vince en Eilleen kunnen het als vrienden heel goed met elkaar vinden. Maar op een ochtend krijgen ze te horen dat Vince dood is aangetroffen in zijn studentenkamer. Eilleen is helemaal onthutst en vermoedt dat haar vriend geen natuurlijke dood is gestorven. Ze gaat zelf op onderzoek uit. De avond voordien was de groep vrienden nog samen op het communiefeestje van Katie. Toen was er niets aan de hand. De drank vloeide er rijkelijk en daardoor kan niet iedereen zich nog precies herinneren wanneer en in welke staat Vince naar huis vertrok. Eilleen probeert de feiten te reconstrueren en komt zo tot enkele onthutsende ontdekkingen. Zo vindt ze op Vinces laptop materiaal dat haar terugkatapulteert naar een zeer ongelukkige periode uit haar eigen kindertijd. Ook ontdekt ze dat Vince blijkbaar toch …Lees verder