Boek
Nederlands

Wonderland : romantische kerstverhalen van young adult-auteurs

Jennefer Mellink (auteur), Jen Minkman (auteur), Chinouk Thijssen (redacteur)

Wonderland : romantische kerstverhalen van young adult-auteurs

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Bundel met tien korte romantische verhalen in verschillende genres, zoals fantasy en thriller, die zich afspelen rond de kerstperiode.
Onderwerp
Kerstmis
Titel
Wonderland : romantische kerstverhalen van young adult-auteurs / Jennefer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen [e.a.] ; tekstredactie Chinouk Thijssen [e.a.]
Auteur
Jennefer Mellink Jen Minkman
Redacteur
Chinouk Thijssen
Illustrator
Emmy Van Ruijven
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Dutch Venture Publishing, 2018 | Andere uitgaves
346 p. : ill.
ISBN
9789492585295 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundel met tien korte verhalen van jonge, bekende Nederlandse en Belgische Young Adult-auteurs, die zich allemaal afspelen rondom de kerstperiode. Elke schrijfster geeft haar eigen stijl en invulling aan haar werk en de verhalen zijn in verschillende genres geschreven, waardoor er voor iedere jongere een mooi verhaal in het gewenste genre te vinden is. Ondanks de uiteenlopende settingen speelt romantiek in elk verhaal een belangrijke rol. Doordat de verhalen vrij kort zijn (rond de veertig pagina’s), lezen ze vlot weg, maar is er minder ruimte om de personages en de omgeving helemaal uit te werken. Hierdoor mist soms de mogelijkheid om helemaal met de hoofdpersonages mee te kunnen leven. Vanwege de kerstsfeer in de verhalen is het boek ideaal om te lezen in de koude wintermaanden. Het winterse omslag en de mooie illustraties van Emmy van Ruijven dragen hier zeker aan bij. Vanaf ca. 15 jaar.

Suggesties