Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bitter love

Jennifer Brown (auteur), Ernst Bergboer (vertaler)
+1
Bitter love
×
Bitter love Bitter love
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Alex is zeventien. Haar vriendje Cole blijkt niet alleen nogal bezitterig te zijn, maar ook nog losse handjes te hebben. Ondanks de waarschuwingen van haar twee beste vrienden, blijft Alex toch in de relatie. Wat heeft ze nodig om Cole los te laten?
Onderwerp
Verliefdheid, Geweld
Titel
Bitter love
Auteur
Jennifer Brown 1972-
Vertaler
Ernst Bergboer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bitter end
Uitgever
Utrecht: Callenbach, 2013
335 p.
ISBN
9789026606731 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jennifer Brown pakt graag actuele thema’s aan die de maatschappij choqueren. In Hate List gaf ze op een indringende manier verslag van een schietpartij op een middelbare school en de weerslag ervan op de slachtoffers. In de roman Bitter Lovekruipt ze opnieuw in de huid van een lijdend meisje. Het verhaal begint nochtans idyllisch voor Alex. Een nieuwe jongen op haar school, Cole, heeft duidelijk interesse voor haar en ze valt onverbiddelijk voor hem. Het meisje heeft geen eenvoudige thuissituatie na de dood van haar moeder en gaat dan ook volledig op in deze relatie. Haar beste vriendin, Bethany, en vriend, Zack, zijn echter veel minder gecharmeerd door Cole. Ze waarschuwen Alex om zichzelf niet te verliezen, maar de roze bril waardoor Alex naar haar geliefde kijkt, is te sterk. Toch voelt ze soms naast de aantrekkingskracht voor de jongen ook een spanning. Cole is niet bang om het gevaar op te zoeken en nodigt Alex uit om hetzelfde te doen. Bovendien blijkt hij erg jalo…Lees verder
Alex (17) valt voor haar knappe nieuwe klasgenoot Cole. Hij draagt haar op handen en Alex hoopt dat ze eindelijk haar soulmate gevonden heeft. Al snel blijkt dat Cole bezitterig en zelfs agressief uit de hoek kan komen. Alex slaat de waarschuwingen van haar vrienden in de wind en vergoelijkt het gedrag van Cole, telkens weer. Stilaan isoleert hij Alex en krijgt haar volledig in zijn macht. Waar ligt de grens voor Alex? In een bloedstollende finale wordt dit pas duidelijk. De auteur slaagt erin zich te verplaatsen in de geest van een tiener en sleept de lezer emotioneel mee in de spiraal van misbruik in een relatie. Geen zwaar taalgebruik en een vrij rustig evoluerend verhaal. De uitdieping van de personages kon echter wat beter en het is jammer dat er wat losse eindjes blijven hangen, maar toch is dit een zeer vlot, zij het ook hard, verhaal voor jongeren. Eerder verscheen van deze auteur 'Hate list'*. Vanaf ca. 15 jaar.