Boek
Engels

Emerald city and other stories

Jennifer Egan (auteur)

Emerald city and other stories

Genre:
Elf korte verhalen rond eenzaamheid, verlangen en spijt.
Titel
Emerald city and other stories
Auteur
Jennifer Egan
Taal
Engels
Uitgever
London: Corsair, 2012
170 p.
ISBN
9781780331218 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Elf korte verhalen over eenzaamheid, spijt, verlangen. Een variëteit aan personages wordt verbonden door zoeken naar iets buiten het dagelijks leven. Er zijn zowel ik-vertellers als alwetende vertellers, mannen zowel als vrouwen. Schrijfster slaagt erin binnen het korte verhaal 'round characters' te creëren, ieder met een eigen stem. Het taalgebruik is gevarieerd, beeldend en hedendaags, met levendige dialogen. Soms in de tegenwoordige, soms in de verleden tijd, met een weemoedige ondertoon. De plaatsen van handeling zijn adequaat getekend en kosmopolitisch, van China, Mexico en Spanje tot straatkinderen in een grote stad. Niet moeilijk Engels. De schrijfster heeft vier romans op haar naam staan. Ze werd bekroond met de Pulitzerprijs voor 'A visit from the Goon Squad'* en kreeg de Amerikaanse National Critics Circle Award. Kleine druk.

Over Jennifer Egan

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Jennifer Egan (Chicago, 6 september 1962) is een Amerikaans schrijver van romans en korte verhalen. Ze studeerde af aan San Francisco University High School voordat ze naar de Universiteit van Pennsylvania en St John's College ging. Tegenwoordig woont en werkt Egan in Brooklyn.

Egan is auteur van de romans The Invisible Circus (1995), Look at Me (2001), The Keep (2006) en A Visit From the Goon Squad (2010), Manhattan Beach (2017) en een collectie korte verhalen, Emerald City (1993). Ze heeft ook fictie gepubliceerd in The New Yorker, Harper's Magazine, Zoetrope: All-Story en in Ploughshares.

The Keep ontving gunstige recensies van The New York Times Book Review. Look at me drong door tot de finale van de National Book Award. Voor A Visit From the Goon Squad won Egan onder meer de Pulitzerprijs voor literatuur, de National Book Critics Circle Award en de Los Angeles Times Book Pr…Lees verder op Wikipedia