Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een Amerikaans meisje volgt het spoor dat haar acht jaar oudere, inmiddels overleden zus in Europa in de jaren zestig heeft getrokken.
Onderwerp
Identiteit, Zussen
Titel
Het onzichtbare circus
Auteur
Jennifer Egan
Vertaler
Tjadine Stheeman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The invisible circus
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2015 | Andere uitgaven
399 p.
ISBN
9789029538459 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit romandebuut van Jennifer Egan (Chicago, 1962) verscheen in 1995, kreeg lovende recensies en maakte de auteur in één klap bekend. We schrijven 1978 en Phoebe is een net volwassen jonge vrouw die in haar jonge leven al veel heeft meegemaakt. Haar vader verliest ze al op jonge leeftijd. Maar van beslissende invloed is de mysterieuze dood van haar charismatische oudere zus Faith. Faith reist in de tijd van de flowerpower af naar Europa. Via Londen, Amsterdam, Berlijn en Parijs belandt ze in Italië, waar ze op een geheimzinnige manier om het leven komt. Phoebe gaat op zoektocht naar Europa, waar ze het spoor van haar zuster volgt. Op deze reis ontrafelt Phoebe het mysterie en groeit ze als het ware naar haar eigen volwassenheid. Haar strijd met haar verleden en het confronterende heden leidt tot zelfaanvaarding. Haar relatie tot haar moeder en de innige band die haar vader met Faith had, worden op een subtiele wijze beschreven. Een zeer boeiende roman, die de lezer moeilijk terzijde le…Lees verder

Over Jennifer Egan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Jennifer Egan (Chicago, 6 september 1962) is een Amerikaans schrijver van romans en korte verhalen. Ze studeerde af aan San Francisco University High School voordat ze naar de Universiteit van Pennsylvania en St John's College ging. Tegenwoordig woont en werkt Egan in Brooklyn.

Egan is auteur van de romans The Invisible Circus (1995), Look at Me (2001), The Keep (2006) en A Visit From the Goon Squad (2010), Manhattan Beach (2017) en een collectie korte verhalen, Emerald City (1993). Ze heeft ook fictie gepubliceerd in The New Yorker, Harper's Magazine, Zoetrope: All-Story en in Ploughshares.

The Keep ontving gunstige recensies van The New York Times Book Review. Look at me drong door tot de finale van de National Book Award. Voor A Visit From the Goon Squad won Egan onder meer de Pulitzerprijs voor literatuur, de National Book Critics Circle Award en de Los Angeles Times Book Pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties