New York 1940. Op de marinebasis in Brooklyn wemelt het tijdens de oorlog van de vrouwelijke arbeiders met banen die voorheen niet voor hen waren weggelegd. Onder hen bevindt zich de achttienjarige Anna Kerrigan, dochter van een ondergrondse koerier die zijn gezin onverwachts in de steek liet.
Titel
Manhattan Beach : roman
Auteur
Jennifer Egan
Vertaler
Thijs van Nimwegen Arjaan van Nimwegen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Manhattan Beach
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2017
1 cd
Speelduur
14:50
Oorspr. uitgever
Uitgeverij De Arbeiderspers
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a451396

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Jennifer Egan

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Jennifer Egan (Chicago, 6 september 1962) is een Amerikaans schrijver van romans en korte verhalen. Ze studeerde af aan San Francisco University High School voordat ze naar de Universiteit van Pennsylvania en St John's College ging. Tegenwoordig woont en werkt Egan in Brooklyn.

Egan is auteur van de romans The Invisible Circus (1995), Look at Me (2001), The Keep (2006) en A Visit From the Goon Squad (2010), Manhattan Beach (2017) en een collectie korte verhalen, Emerald City (1993). Ze heeft ook fictie gepubliceerd in The New Yorker, Harper's Magazine, Zoetrope: All-Story en in Ploughshares.

The Keep ontving gunstige recensies van The New York Times Book Review. Look at me drong door tot de finale van de National Book Award. Voor A Visit From the Goon Squad won Egan onder meer de Pulitzerprijs voor literatuur, de National Book Critics Circle Award en de Los Angeles Times Book Pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties