Boek
Nederlands

Panini : eenvoudige recepten voor klassieke Italiaanse sandwiches

Jennifer Joyce (auteur), William Reavell (fotograaf)
+1
Panini : eenvoudige recepten voor klassieke Italiaanse sandwiches
×
Panini : eenvoudige recepten voor klassieke Italiaanse sandwiches Panini : eenvoudige recepten voor klassieke Italiaanse sandwiches

Panini : eenvoudige recepten voor klassieke Italiaanse sandwiches

Eenvoudige en verrukkelijke recepten voor klassieke geroosterde sandwiches in Italiaanse stijl - perfect fastfood voor elk moment van de dag.
Titel
Panini : eenvoudige recepten voor klassieke Italiaanse sandwiches
Auteur
Jennifer Joyce
Fotograaf
William Reavell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Panini
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2009
63 p. : ill.
ISBN
9789059208827
Plaatsingssuggestie
Italië 629.63 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit uit het Engels vertaalde kookboek bevat, zoals de ondertitel aangeeft, 'eenvoudige recepten voor klassieke Italiaanse sandwiches'. Na een korte inleiding, waarin wordt benadrukt dat je de bereiding simpel moet houden en erg snel kan klaarmaken, volgen vier hoofdstukken met evenveel soorten panini. Daarna krijg je nog een kort overzichtje van enkele 'condimenti', Italiaanse smaakmakers, en een register op ingrediënten, met verwijzingen naar de panini waarin ze werden verwerkt. Dit alles wordt gevat in een aangenaam kleurrijke lay-out. Veel recepten beslaan twee pagina's: één bladzijde met tekst en één met een paginagrote foto van het resultaat. Op licht gekleurde pagina's vind je kortere recepten. Bij elk gerecht krijg je eerst een beknopte opsomming van het beleg. Daaronder volgt een algemene duiding, een ingrediëntenlijst, informatie over het aantal panini en uitleg over de bereiding. Vaak krijg je ook nog een serveertip.

Bij de hartige panini ? ontbijt-, vlees- en groente…Lees verder
Gevarieerde recepten voor het maken van panini, een Italiaanse sandwichvorm, samengesteld door een Amerikaans-Italiaans culinair auteur die tevens kookprogramma's presenteert op de Engelse televisie. Hoewel het begrip panini in Italië breder is, beperken de recepten zich tot de geroosterde variaties: voor ontbijt; met groente; met vlees of vis en met zoet beleg. Het overgrote deel is met ciabattabrood bereid. Het succes van lekkere panini is het gebruik van de goede ingrediënten in de juiste combinatie. De mogelijkheden zijn dan talloos. De receptuur is gemakkelijk, maar wel vaak bewerkelijk. Per recept opgave van aantal personen en serveertips en voorzien van een toelichting en een mooie kleurenfoto. De receptuur is duidelijk, maar gedrukt in een kleine letter. Met register.