Dvd
Engels

Absolutely fabulous : de complete tv-serie. Alle 5 seizoenen

Jennifer Saunders (acteur), Joanna Lumley (acteur), Julia Sawalha (acteur)
Komische serie over twee stevig drinkende vrouwen die commentaar leveren op de hypocrisie in de Britse samenleving.
Titel
Absolutely fabulous : de complete tv-serie. Alle 5 seizoenen
Acteur
Jennifer Saunders Joanna Lumley Julia Sawalha
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2019
5 dvd-video's
Speelduur
ca. 950 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie Volledige serie bestaande uit 5 seizoenen
EAN
5430000728379

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Box met alle vijf seizoenen* (1992-2003) van de komische Britse tv-serie van Jennifer Saunders, die ook de hoofdrol speelt, over een moderne moeder en haar dochter. Twee vrouwen van middelbare leeftijd, Edina (Jennifer Saunders) en Patsy (Joanna Lumly), die stevig drinken, drugs gebruiken en nogal egoïstisch zijn, bekritiseren met wrede grappen de hypocrisie in de Britse samenleving, waar de degelijke dochter van Edina, Saffron (Julia Sawalha), maar moeilijk tegen kan. In 2016 is er ook een speelfilm van gemaakt door Mandie Fletcher**. Hoewel de complete collectie genoemd, geven diverse kijkers aan dat deze box niet alle afleveringen en specials bevat. Beoordeling IMDb: 8.2.

Over Jennifer Saunders

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Diggies99

Jennifer Jane Saunders (Sleaford (Lincolnshire), 6 juli 1958) is een Britse comédienne, actrice en comedyschrijfster. Ze is het bekendst door haar rol als Edina Monsoon in de Britse sitcom Absolutely Fabulous en als de stem van de Fairy Godmother in de film Shrek 2.

Carrière

Saunders volgde een opleiding aan de Central School of Speech and Drama in Londen. Daar ontmoette ze Dawn French en na hun afstuderen speelden ze in het festival-, cabaret- en stand-upcomedycircuit. Hun carrière begon in The Comedy Store in Londen, waar ze Rik Mayall, Nigel Planer, Alexei Sayle, Peter Richardson en Adrian Edmondson ontmoetten. Peter Richardson opende een eigen club, The Comic Strip, waar de groep regelmatig optrad. Het collectief zou uitgroeien tot de meest toonaangevende cabaretiers van hun generatie.

In 1982 verscheen Saunders met de hele groep op televisie in de serie The Comic Strip Pr…Lees verder op Wikipedia