Om haar scheiding te verwerken logeert een bestsellerauteur bij een oudtante waar ze een dagboekje uit 1943 vindt met een bijzonder verhaal.
Bevat
Een avond met Jennifer Lopez / Rowan Coleman (A date with Jennifer Lopez)
Wat Milo zag met kerst / Virginia Macgregor (What Milo saw at Christmas)
Een middag aan het strand / Elin Hilderbrand (The surfing lesson)
Vooroordeel / Jackie van Laren
Thuis / Santa Montefiore (Home)
Sinaasappels uit Florida / Jennifer Weiner (Oranges from Florida)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Speelduur
3:30
Oorspr. uitgever
Boekerij
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Emily Wilson uit New York, schrijfster van een bestseller, gaat in 2005 scheiden van haar man. Om dit te verwerken, logeert ze bij haar oudtante Bee Larson op Bainbridge Island in Washington State. Verstopt in een kastje op de logeerkamer vindt ze een rood fluwelen dagboek van een geheimzinnige Esther met een verhaal uit 1943. Als Emily het leest, komt ze dicht bij een familiegeheim. Maar wat heeft die oude geschiedenis met Emily’s leven te maken? En moet ze als auteur iets met dit verhaal? In deze familieroman komen drie verhaallijnen bij elkaar komen: die van Emily, die van Esther en die van het in 1930 verschenen boek ‘Years of Grace’ (dat een jaar later de Pulitzerprijs kreeg). Vlot geschreven, kent romantiek en spanning. De Amerikaanse schrijfster (1978) debuteerde in 2011 met dit werk. Inmiddels is al een aantal boeken van haar in het Nederlands verschenen. Ook in die boeken zijn er steeds sprongen in de tijd en meerdere verhaallijnen. Omslag passend bij de eerdere uitgaven.

Over Jennifer Weiner

Jennifer Weiner (28 maart 1970) is een Amerikaans schrijver, televisieproducent en journalist. Ze werkt en woont in het Amerikaanse Philadelphia. Haar eerste boek werd gepubliceerd in 2001 en heette Goed in bed. Haar tweede boek, In haar schoenen, werd verfilmd als In Her Shoes, een film met Cameron Diaz, Toni Collette en Shirley MacLaine.

Jeugd en opleiding

Weiner werd geboren in DeRidder in de Verenigde Staten van Amerika, waar haar vader werkte als legerarts. Na haar eerste levensjaar verhuisde de familie naar Simsbury Center, waar Weiner haar jeugd doorbracht. Op haar zestiende overleed haar vader aan een overdosis crack.

Haar eerste boek, Goed in bed, is losjes gebaseerd op haar eigen leven: net als de hoofdfiguur in het verhaal scheidden de ouders van Weiner op haar zestiende en kwam haar moeder uit de kast als lesbienne op haar vijfenvijftigste. Weiner ging naar Princeton University toe…Lees verder op Wikipedia