Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De kinderen van het armenhuis

Jennifer Worth (auteur), Karin Pijl (vertaler), Lidy Pol (vertaler)
Tweede deel van de memoires van een Engelse vroedvrouw die in de jaren vijftig van de 20e eeuw werkte in de Londense Docklands sloppenwijken. Vervolg op 'Haal de vroedvrouw!'.
Titel
De kinderen van het armenhuis
Auteur
Jennifer Worth
Vertaler
Karin Pijl Lidy Pol
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shadows of the workhouse
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2014
293 p.
ISBN
9789047204473 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Memoires van Jennifer Worth (1935-2011) die als vroedvrouw en verpleegster bij de nonnen van het Nonnatushuis in de jaren vijftig van de 20e eeuw in de Londense havenbuurt, de Docklands sloppenwijken, werkte. Het boek is het tweede deel in een trilogie, in het eerste deel ‘Haal de vroedvrouw’* (2013) vertelde Worth over het leven van de wijkbewoners, haar werk en over de nonnen. In dit tweede deel vertelt ze verder. Onder meer over kinderen die in het armenhuis opgroeiden, over de hoogbejaarde zuster Monica Joan die van winkeldiefstal werd beschuldigd en over haar werk. Boeiend en aangrijpend. De boeken van Jennifer Worth zijn de basis voor de BBC televisieserie ‘Call the midwife’, die ook in Nederland wordt uitgezonden. Vrij kleine druk.

Over Jennifer Worth

Jennifer Worth (Clacton-on-Sea, 25 september 1935 - 31 mei 2011) was een Engelse verpleegster, musicus en schrijfster. Ze heeft haar ervaringen met haar werk als verloskundige in het armoedige East End in Londen in de jaren 50 van de 20e eeuw beschreven in de trilogie: Call the Midwife, Shadows of the Workhouse en Farewell to The East End.

Biografie

Worth, geboren als Jennifer Lee in Clacton-on-Sea in het graafschap Essex, is opgegroeid in Amersham, Buckinghamshire. Op de leeftijd van 15 jaar ging ze van school en leerde stenografie en typen en werd ze secretaresse voor het schoolhoofd van de Dr. Challoner's Grammar School. Daarna heeft ze een opleiding gevolgd tot verpleegster in het Royal Berkshire Hospital in Reading en verhuisde vervolgens naar Londen om een opleiding tot verloskundige te volgen.

In de vroege jaren 50 van de 20e eeuw kreeg Lee een functie als verpleegster in het London Hospital te W…Lees verder op Wikipedia

Suggesties