Boven de wolken

Jenny Colgan (auteur), Inge Pieters (vertaler)
Een pilote moet met het oude vliegtuig van haar grootvader een noodlanding maken op een Schots eiland, waar naast de vogels alleen een norse ornitholoog verblijft…
Titel
Boven de wolken
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Inge Pieters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The summer skies
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
319 p.
ISBN
9789021039923 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een romantisch verhaal over een pilote die een noodlanding moet maken op een Schots eiland. Morag McGinty onderbreekt haar snelle leven in Londen om terug te keren naar de rust van Schotland. Nu haar grootvader niet kan werken, heeft Morag geen andere keuze dan de lokale vliegroute over te nemen in zijn oude vliegtuig en de lokale bevolking over de archipel te vervoeren. Dan komt ze terecht in een razende storm en moet ze een noodlanding maken op een afgelegen eiland. Gestrand, ver van de bewoonde wereld en helemaal alleen. Hoewel er één man woont: Gregor Cameron, de norse ornitholoog die het hele seizoen voor het eiland zorgt… Lichtvoetig en zeer toegankelijk geschreven. Jenny Colgan (Prestwick, 1972) is een internationaal bekende Britse schrijver. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Summer skies'.

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia