Boek
Nederlands
Tussen drie vriendinnen ontstaat een ingewikkelde situatie als een van hen gaat trouwen met de jeugdliefde van een ander.
Titel
Hebbes!
Auteur
Jenny Colgan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Amanda's wedding
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2000
272 p.
ISBN
90-225-2652-6

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fran, Melanie en Amanda zijn jonge twintigers en vriendinnen sinds de middelbare school. Ondertussen zijn ze elk hun eigen gang gegaan: Fran is een nog onbekende actrice en brengt menig mannenhart op hol, Mel werkt op een uitgeversbureau en heeft net haar ex-man Max terug op de stoep staan en de altijd opschepperige Amanda gaat trouwen met de Schotse lord Fraser. Hij zat vroeger bij de drie op school en liet Mels hartje sneller slaan. Fran, Mel en Angus, Frasers broer, besluiten om Fraser uit de wolken te halen en het huwelijk te verhinderen, het koste wat het kost. Ondertussen worstelt Mel met Alex, die na tien maanden plots weer opduikt. Mel wil per se gaan samenwonen, maar Alex wil nog vrijheid, heel wat vrijheid. Ondertussen wordt Mel ook goede maatjes met Angus. Alles bereikt een hoogtepunt op een door Mel georganiseerd feestje bij haar thuis, waar het spelletje 'waarheid of durven' de aanzet is tot heel wat. Maar de dag van de bruiloft maakt nog veel meer los.

Hebbes!Lees verder
Melanie en Fran zijn hartsvriendinnen die zich steeds weer door Amanda op de kop laten zitten. Amanda komt aanzetten met een verloofde (met een titel) en heeft trouwplannen. Melanie is verliefd geweest op deze Fraser, maar probeert nu een relatie op te bouwen met de onbetrouwbare Alex. Als Alex haar ten slotte bedriegt met Fran, en haar pogingen om de bruiloft te verhinderen dreigen te mislukken, raakt Melanie in een depressie waarin ze tot alles in staat is. Een humoristisch verhaal met veel romantiek en een happy end, waarin Melanie steeds weer geloof hecht aan de beloftes van haar onbetrouwbare vriend. Haar pogingen om de bruiloft te verhinderen zijn grappig maar lopen steeds verkeerd af. De hooghartige Amanda blijkt een egoïstisch leeghoofd te zijn, maar als de aanstaande bruidegom daar achter komt is het bijna te laat. Een leuk verhaal, maar de herhaalde keren dat Melanie steeds weer in de verhalen van haar vriend trapt hadden minstens gehalveerd mogen worden. Deeltje uit de 'Cos…Lees verder

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia