Boek
Engels

Operation Sunshine

Jenny Colgan (auteur)
Een receptioniste in dienst bij plastisch chirurgen mag mee op werkvakantie naar de Franse badplaats Cannes.
Titel
Operation Sunshine
Auteur
Jenny Colgan
Taal
Engels
Uitgever
London: Sphere, 2007
309 p.
ISBN
9781847440440

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zonovergoten vakantieverhaal over een receptioniste die in dienst is bij plastisch chirurgen. Het tot voor kort wat naïeve deerntje mag mee op werkvakantie in de Franse badplaats Cannes, waar ergens buitengaats op zee nieuwe technieken en methodes voor schoonheidsoperaties zullen worden gelanceerd. Het meisje valt van de ene verbazing, verontwaardiging en hormonale schok in de andere... Een luchtig, zeer eigentijds verhaal over het onderwerp 'plastische chirurgie' (Nip/Tuck, zoals de Amerikanen zeggen). Humor en romantiek voeren de boventoon, er is sprake van een vleugje misdaad maar dat overheerst niet. Vrolijk, zij het beperkt houdbaar verhaal met een nuchtere, vrije visie op het leven. De Engelse auteur schrijft chicklit-bestsellers bij de vleet. Normale druk.

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia