Boek
Engels

Welcome to Rosie Hopkins' sweet shop of dreams

Jenny Colgan (auteur)

Welcome to Rosie Hopkins' sweet shop of dreams

Genre:
Een jonge Londense vrouw gaat tijdelijk haar oudtante helpen in een romantische snoepwinkel op het platteland.
Titel
Welcome to Rosie Hopkins' sweet shop of dreams
Auteur
Jenny Colgan
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Sphere, 2012
468 p.
ISBN
9780751544541 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rosie, een geboren Londense, gaat met flinke tegenzin tijdelijk op het Engelse platteland wonen. Ze zit als verpleegster net even zonder werk en haar moeder vraagt haar een familielid te helpen. Rosie heeft haar oudtante Lilian amper ontmoet vroeger, maar gaat helpen bij het uitbaten en verkopen van haar klassieke snoepwinkel, zodat Lilian een verzorgingshuis zal kunnen bekostigen. Rosie’s vriendje blijft achter in Londen en haar twijfels over de relatie worden versterkt als hij meedeelt niet op bezoek te zullen komen. Maar er gaat een hele nieuwe wereld open door de snoepwinkel in het romantische dorpje. Ook raakt ze gefascineerd door de zoon van de bewoner van het plaatselijke landgoed, een aantrekkelijke maar arrogante man die gewond uit oorlogsgebied is teruggekeerd. Prettig weglezend verhaal met veel humor en mooie, ontroerende toetsen. Verweven is Lilians liefdesverhaal uit de jaren veertig van de 20e eeuw. Met snoeprecepten en prachtige one-liners over snoep en over de liefde. …Lees verder

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia