Boek
Engels

West End girls

Jenny Colgan (auteur)
Twee tweelingzusjes verlaten de provincie en proberen in Londen een bestaan op te bouwen.
Titel
West End girls
Auteur
Jenny Colgan
Taal
Engels
Uitgever
London: Sphere, 2007 | Andere uitgaves
306 p.
ISBN
9780751537635

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee tweelingzusjes verlaten de provincie nadat ze beiden zijn ontslagen uit hun onbenullige baantjes en proberen zich te vestigen en te handhaven in het grote, intimiderende Londen. Het ene zusje is wat rijker met schoonheid en charme bedeeld door moeder natuur dan het andere, dus kijken ze beiden op een andere manier tegen de wereld aan. Dit geeft een hilarisch effect, evenals de hele manier van verslaggeving door de schrijfster, doorspekt met slapstick-achtige humor en nostalgische 'weetjes' uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. Heel herkenbaar voor lachgrage dames van tussen de twintig en de veertig jaar oud. Met snobisme, zoals dat zoveel voorkomt in een grote stad als Londen, wordt genadeloos afgerekend. Paperback met normale druk.

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia